marți, 4 noiembrie 2014

OFICIAL | Licitaţia pentru drepturile TV are loc miercuri de la ora 13


Biroul Executiv al LPF2 a remis azi un comunicat către Liga2.ro prin care a anunţat că s-au stabilit detaliile privind licitaţia pentru drepturile TV legate de meciurilor rămase din actualul sezon din Liga 2. Ziua în care va avea loc acest eveniment este miercuri, de la ora 13.
"Biroul Executiv al LPF2 anunţă toate părţile interesate că licitaţia pentru drepturile TV ale Ligii 2 va avea loc miercuri 5 noiembrie de la ora 13, la sediul FRF. Licitaţia se va ţine la parterul corpului nou al Casei Fotbalului" sună scurtul comunicat al LPF2.
Miercurea trecută, conducerea FRF reprezentată de preşedintele Răzvan Burleanu, consilierul Gabi Bodescu, secretarul general Gheorghe Chivorchian, cărora li s-a adăugat şi juristul Adrian Stângaciu, a a avut o întrunire cu oficialii cluburilor din Liga 2 pe tema drepturilor TV şi a modului de comercializare a acestora. Dacă în cadrul întâlnirii s-a explicat că LPF2 nu poate vinde aceste drepturi la grup din cauza Consiliului Concurenţei, care a comunicat că acestea aparţin exclusiv cluburilor şi pot fi comercializate doar individual, după terminarea şedinţei şi plecarea oficialilor FRF, s-a pus pe tapet varianta vânzării la comun prin mandat.
Astfel, cluburile din eşalonul secund urmau să semneze un mandat valabil până după desfăşurarea licitaţiei de vânzare a drepturilor TV, prin care acestea îşi cedau aceste drepturi către LPF2 pentru a le vinde la pachet.
Din informaţiile Liga2.ro, se pare că nu toate cluburile au trimis până azi mandatul semnat, dar se pare că este doar o formalitate, care va fi îndeplinită la timp. În ceea ce priveşte partea de organizare a licitaţiei, de acest lucru se ocupă reprezentanţii ISM, firmă cu care s-a demarat o colaborare încă de la finalul lunii august, în cadrul întrunirii de la Tărlungeni a membrilor LPF2.
În încheiere vă amintim că planul iniţial a urmărit obţinerea unei sume de 100.000 de euro pentru fiecare club din Liga 2, însă realitatea din piaţă a demonstrat că acest lucru este imposibil la această oră. Practic, singura ofertă concretă a fost cea a DigiSport.

LPF2 a făcut public anunţul de participare la licitaţie pentru drepturile TV. Minim 3.000 de euro un meci din sezonul regulat sau din play-off

În urmă cu puţin timp, LPF2 a transmis către Liga2.ro documentul oficial prin care se anunţă condiţiile de participare, precum şi obiectul licitaţiei pentru "pentru cesiunea drepturilor media pentru meciurile de fotbal disputate în cadrul Campionatului Naţional al Romaniei - Liga a 2-­a, ediţia 2014-2015"
Aşa cum am anunţat şi în această dimineaţă, licitaţia deschisă va avea loc miercuri 5 noiembrie de la ora 13, la sediul FRF, la parterul clădirii noi, atunci când se vor deschide ofertele primite din partea instituţiilor interesate de produsul oferit. Menţionăm că ofertele pot fi depuse până la ora 12 a aceleiaşi zile, la sediul firmei de avocatură Sora & Asociaţii, din Bucureşti, strada Jean Louis Calderon nr.26.
S-au stabilit şase pachete de meciuri
Pentru licitaţia de miercuri s-au stabilit şase pachete a câte zece etape, din care două sunt pentru meciurile rămase din sezonul regulat, două pentru play-out şi două pentru play-off. Pachetele pentru sezonul regulat au un preţ minim de 150 de mii de euro şi oferă dreptul de a transmite câte cinci meciuri pe etapă, ceea ce înseamnă 3.000 de euro pe meci.
Tot 3.000 de euro valorează şi un meci din play-off, însă cele două pachete alocate acestei runde oferă doar câte trei meciuri pe etapă. În ceea ce priveşte pachetele pentru play-out, preţul minim pe meci solicitat este de 1.500 de euro
Iată lista integrală a pachetelor:
Pachet 1 - Drepturi TV - Meciuri Premium 1 constând în dreptul de a transmite, în direct pe teritoriul României, prin intermediul televiziunii, meciuri disputate în cadrul Campionatului Naţional - Liga a 2‐a, sezonul competiţional 2014-2015, după cum urmează:
Opţiunea 1 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 2 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 3 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 4 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 5 (Liga a 2-a, seria 1)
Valoare minimă: 150.000 EURO plus taxe (10 etape)
Pachet 2 - Drepturi TV - Meciuri Premium 2 constând în dreptul de a transmite, în direct, pe teritoriul României, prin intermediul televiziunii, Meciuri disputate în cadrul Campionatului Naţional - Liga a 2-a, sezonul competiţional 2014-2015, după cum urmează:
Opţiunea 1 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 2 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 3 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 4 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 5 (Liga a 2-a, seria 2)
Valoare minimă: 150.000 EURO plus taxe (10 etape)
Pachet 3 - Drepturi TV - Meciuri Play Off 1constând în dreptul de a transmite, în direct, pe teritoriul României, prin intermediul televiziunii, meciuri disputate în cadrul Campionatului Naţional - Liga a 2-a, play-off, sezonul competiţional 2014-2015, după cum urmează:
Opţiunea 1 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 2 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 3 (Liga a 2-a, seria 1)
Valoare minimă: 90.000 EURO plus taxe (10 etape)
Pachet 4 - Drepturi TV - Meciuri Play-Off 2, constând în dreptul de a transmite, în direct, pe teritoriul României, prin intermediul televiziunii meciuri disputate în cadrul Campionatului Naţional - Liga a 2-a, play-off, sezonul competiţional 2014-2015, după cum urmează:
Opţiunea 1 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 2 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 3 (Liga a 2-a, seria 2)
Valoare minimă: 90.000 EURO plus taxe (10 etape)
Pachet 5 - Drepturi TV - Meciuri Play Out 1, constând în dreptul de a transmite pe teritoriul României, prin intermediul televiziunii, meciuri disputate în cadrul Campionatului Naţional - Liga a 2-a, play-out, sezonul competiţional 2014-2015, după cum urmează:
Opţiunea 1 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 2 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 3 (Liga a 2-a, seria 1)
Valoare minimă: 45.000 EURO plus taxe (10 etape)
Pachet 6 Drepturi TV – Meciuri Play-out 2, constând în dreptul de a transmite, în direct, pe teritoriul României, prin intermediul televiziunii, meciuri disputate în cadrul Campionatului Naţional - Liga a 2-a, play-out, sezonul competiţional 2014-2015, după cum urmează:
Opţiunea 1 (Liga a 2-a, seria 2) + Opţiunea 2 (Liga a 2-a, seria 1) + Opţiunea 3 (Liga a 2-a, seria 2)
Valoare minimă: 45.000 EURO plus taxe (10 etape)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!